4 personen | 30 minuten voorbereiding | 35 minuten bereidingstijd
Wat heb je nodig
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote tenen knoflook in plakjes gesneden (of 12 gram knoflook poeder)
- 30 gram verse gember in plakjes gesneden (of gember poeder)
- 50 gram citroengras vers (of citroengras poeder)
- 6 gram paprika poeder
- 800 gram in dunne stukjes gesneden courgette
- 350 gram in stukjes gesneden winter wortels
- 200 gram kipfilet
- 300 gram vast kokende aardappels in stukjes gesneden
- 20 gram selderij fijn gesneden
- 3 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 2 biologische groenten bouillonblokjes
- 1500 ml water
- Extra: bruin brood
Bereiding
Doe twee eetlepels olijfolie in de pan. Bak vervolgens de knoflook, gember, citroengras en paprika poeder voor 2 minuten. Voeg daarna alle groenten, kipfilet, aardappels, selderij, bleekselderij, bouillonblokjes en water toe. Laat alles koken tot het gaar is.
Haal daarna de hele kipfilet uit de soep. Trek de kipfilet met een vork in fijne reepjes. Voeg daarna de kip toe in de soep en roer alles door elkaar. Serveer de soep in een soepkom en een bruin broodje.
Eet smakelijk!