2 personen | voorbereiding: 5 minuten | bereidingstijd 20 minuten
Belangrijk om te weten:
Stoomoven 100% vocht en 150 graden of ventilator oven 150 graden
Ingrediënten
Sap van een halve citroen
1/2 eetlepel olijfolie
1 Dorade van ongeveer 600 gram
1 teentje knoflook in stukjes gesneden
Een halve citroen in stukjes gesneden
6 sprietjes bieslook
Zout en peper ( voor als je de oven gebruikt)
Ingrediënten voor de yoghurt saus
3 eetlepels griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing
1 theelepel extra vergine olijfolie
klein bosje biesloo
20 gram fijn gesneden
Benodigdheden
Kwastje
Voorbereiding
Meng in een schaaltje de citroensap en olijfolie en smeer de buitenkanten van de dorade hiermee. Gebruik een kwastje.
Vul de dorade met de gesneden knoflook en citroen stukjes en 6 sprietjes bieslook.
Zet de dorade vervolgens voor 20 minuten in de stoomoven of oven.
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Meng de Griekse yoghurt, mosterd, honing en extra vergine olijfolie. Snijd een klein bosje bieslook fijn en meng het met alle ingrediënten met elkaar.
Serveer de dorade met de yoghurtsaus
Eet smakelijk!
