Dorade uit de (stoom)oven

2 personen | voorbereiding: 5 minuten | bereidingstijd 20 minuten

Belangrijk om te weten:

Stoomoven 100% vocht en 150 graden of ventilator oven 150 graden

Ingrediënten

Sap van een halve citroen

1/2 eetlepel olijfolie

1 Dorade van ongeveer 600 gram

1 teentje knoflook in stukjes gesneden

Een halve citroen in stukjes gesneden

6 sprietjes bieslook

Zout en peper ( voor als je de oven gebruikt)

Ingrediënten voor de yoghurt saus

3 eetlepels griekse yoghurt

1 theelepel mosterd

2 theelepels honing

1 theelepel extra vergine olijfolie

klein bosje biesloo

20 gram fijn gesneden

Benodigdheden

Kwastje

Voorbereiding

Meng in een schaaltje de citroensap en olijfolie en smeer de buitenkanten van de dorade hiermee. Gebruik een kwastje.

Vul de dorade met de gesneden knoflook en citroen stukjes en 6 sprietjes bieslook.

Zet de dorade vervolgens voor 20 minuten in de stoomoven of oven. 

Maak ondertussen de yoghurtsaus. Meng de Griekse yoghurt, mosterd, honing en extra vergine olijfolie. Snijd een klein bosje bieslook fijn en meng het met alle ingrediënten met elkaar.

Serveer de dorade met de yoghurtsaus

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s