2 personen | voorbereiding: 10 minuten | bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 aubergines
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
3 anjovis uit een potje
1 eetlepel tomaten puree
200 ml water
1 eetlepel tijm ( vers of gedroogd)
1 eetlepel oregano ( vers of gedroogd)
1 knoflook teen in plakjes gesneden
30 gram geraspte parmezaanse kaas
200 gram pasta
Voorbereiding
Snijdt de aubergine in kleine stukjes en doe de aubergine samen met het zout in een schaal. Meng alles goed en laat het 5 minuten staan.
Doe de olijfolie en anjovis in een pan en laat alles goed warm/heet worden. Als de anjovis gesmolten is voeg dan de tomaten puree en knoflook in de pan. Laat alles 1 minuut garen en voeg de aubergine toe. Voeg 200 ml water bij de aubergine en laat alle garen op een medium warmte. Roer af en toe. Als het te droog wordt voeg er wat water bij. Na 20 minuten voeg de tijm en oregano toe. Laat alles nog 10 minuten garen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en voeg het samen met het aubergine gerecht.
Verdeel het gerecht over twee borden en maak het af met een beetje parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
