Bereidingstijd: 45 minuten + 4 uur in de koelkast
Ingrediƫnten
250 gram ricotta
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
1 zakje klop fix
180 gram haver koekjes
50 gram roomboter
4 grote nectarines
2 eetlepels poedersuiker
Voorbereiding
Doe de ricotta in een schone theedoek of kaasdoek en wring voorzichtig het vocht uit de ricotta.
Warm de roomboter zeer langzaam op tot het is gesmolten. Hak of plet ondertussen de haverkoekjes fijn en doe ze in een schaal
Voeg de boter in de schaal met de verkruimelde koekjes en meng alles goed. Daarna schep je het in de taart vorm en druk het goed aan en zet het in de koelkast voor ongeveer een halfuur.
Klop de slagroom met de vanille suiker en voeg beetje bij beetje de klopfix toe. Als de slagroom stijf is voeg je de ricotta toe. Mix alles goed met een spatel.
Doe deze mengsel op de haver koekjes. Hierdoor ontstaat de tweede laag van de taart en leg er plastic folie op ter bescherming van luchtjes in de koelkast. Zet de taart in de koelkast.
Ontvel de nectarines en snijd ze in partjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Meng de poedersuiker met de nectarine partjes. Hierdoor krijgen de partjes een mooie glans.
Leg de partjes als 3e laag op de ricotta taart en laat het 3 tot 4 uur bedekt met plastic folie in de koelkast staan.
Eet smakelijk!

