Ricotta taart met nectarines

Bereidingstijd: 45 minuten + 4 uur in de koelkast

Ingrediƫnten

250 gram ricotta 

250 ml slagroom

1 zakje vanille suiker 

1 zakje klop fix

180 gram haver koekjes 

50 gram roomboter

4 grote nectarines

2 eetlepels poedersuiker

Voorbereiding

Doe de ricotta in een schone theedoek of kaasdoek en wring voorzichtig het vocht uit de ricotta.

Warm de roomboter zeer langzaam op tot het is gesmolten. Hak of plet ondertussen de haverkoekjes fijn en doe ze in een schaal

Voeg de boter in de schaal met de verkruimelde koekjes en meng alles goed. Daarna schep je het in de taart vorm en druk het goed aan en zet het in de koelkast voor ongeveer een halfuur.

Klop de slagroom met de vanille suiker en voeg beetje bij beetje de klopfix toe. Als de slagroom stijf is voeg je de ricotta toe. Mix alles goed met een spatel.

Doe deze mengsel op de haver koekjes. Hierdoor ontstaat de tweede laag van de taart en leg er plastic folie op ter bescherming van luchtjes in de koelkast. Zet de taart in de koelkast. 

Ontvel de nectarines en snijd ze in partjes van ongeveer een halve centimeter dik.

Meng de poedersuiker met de nectarine partjes. Hierdoor krijgen de partjes een mooie glans.

Leg de partjes als 3e laag op de ricotta taart en laat het 3 tot 4 uur bedekt met plastic folie in de koelkast staan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s