Gele linzen met spinazie en rijst

2 personen | voorbereiding: 10 minuten | bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Biologische diepvries spinazie

Witte rijst of zilvervliesrijst

140 gram gele linzen ( gewassen)

1 eetlepel olijfolie 

1 teentje knoflook ( in plakjes gesneden)

2 theelepel komijn 

300 ml water

Zout en zwarte peper

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de knoflook in plakjes en bak de het in de olijfolie. Voeg na ongeveer 30 seconden de komijn toe en bak het voor 1 minuut. Voeg de gele linzen en water toe. Laat nu alles koken op een middelhoog vuur. Gaar nu alles voor ongeveer 15 minuten. Voeg ondertussen wat peper en zout toe. Als al het het vocht is verdamp kun je wat water toevoegen. Nu is het tijd om alles rustig te laten garen op een laag vuur tot de linzen gaar zijn.

Bereid nu de spinazie. Warm de bevroren spinazie op in een pan en voeg er zout en zwarte peper toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s